Hverdagen i vuggestuen

Morgenmad 6.15 – 7.15

For de børn som møder ind til morgenmad starter dagen med varm grød i køkkenet sammen børnehavebørnene. Hvorefter de går ind på vuggegruppen for at lege. Her er børnenes perspektiv i fokus. Det er i legen børnene skal lærer at afkode de formelle og uformelle regler. Det er også i legen børnene kan lærer at tackle forskellige følelsesmæssige udfordringer, så som engagement, omsorg, frustration, vrede mm. Vi guider børnene til, at omdanne disse følelser til adfærd. Det gør vi ved at hjælpe børnene med at sætte ord på disse følelser og vise dem, hvordan de skal agere i de forskellige situationer.

Samling 8.30

Til samling starter vi hver dag med den samme sang og slutter med den samme, det giver genkendelighed.  Vi synger en sang, hvor hvert enkelt barn bliver nævnt, hvilket giver dem en følelse af at være en del af fællesskabet, samtidig med at de er i fokus.

Samlingen er et godt udgangspunkt for at arbejde med børnenes sprogtilegnelse og sprogforståelse; vi arbejder med skiftende temaer, som understøttes visuelt, med konkreter børnene kan røre ved og med fagtesange. Det kan være tema om familien, dyr, farver eller årstiderne.

 

Mellemmåltid 8.50

Vi får et lille mellemmåltid bestående at hjemmebagt brød og frugt.

 

Formiddagsaktiviteter 9.00

Derefter er der forskellige voksen initierede aktiviteter. Det er aktiviteter som tilgodeser børnenes muligheder for at udfolde deres potentiale og erfarer sig selv og hinanden.

Vi er meget ude i alt slags vejr; det kan være planlagte ture til den nærlæggende skov, hvor vi oplever de forskellige årstider, undersøger smådyr eller samler materialer, som vi bruger hjemme. Hjemme maler, klippe – klistre og modellere vi. Her kan børnene selv udtrykke sig og være skabende. De kan både inspirere og lade sig inspirere af hinanden. Vi går også i gymnastiksalen for at udforske måder at udfolde os kropsligt.

Frokost 11.00

Vi spiser et sund og varieret måltid. At spise skal være en god sanseoplevelse. Vi starter med at synge en lille sang og tænde et levende lys for at skabe ro. Maden sanses med øjnene, næsen, munden og hænderne. Ved måltidet øver vi finmotorik, hvad enten vi spiser med fingrene eller bestik.

 

Middagsstund 12.00

Tid til en middagssøvn, for de børn som kun sover én gang. Her øver vi selvhjulpenhed på badeværelset og i garderoben.

De mindre børn som sover formiddag og eftermiddag er vågen i middagsstunden, hvor læringsmiljøet for de mindste, ikke alene er præget af omsorg og tryghed men også nysgerrighed og gå på mod.

 

Mellemmåltid 14.15

Når alle igen er friske og veloplagte er det tid til endnu en bid brød.

 

Eftermiddagsaktiviteter. 14.30  - 16.30

Vi går på legepladsen sammen med børnehavebørnene hvis vejret er til det. I vinterhalvåret leger vi indenfor, vi afprøver forskellige udtryksformer som giver glæde og lyst til kreativ udfoldelse. Vi synger, danser og leger, vi improvisere, vi sanser og bruger vores fantasi på stuen resten af dagen.

Det er ofte sidst på dagen børnene nyder at sidde i ro sammen med en voksen og fordybe sig i en bog.

Mød en fra Bakkelandet

Mød en elev

Vil du høre om hvordan det er at være elev på Bakkelandets friskole?

Mød en forældre

Stil spørgsmål til en af Bakkelandets forældre

Mød en lærer

Du er velkommen til at skrive til en lærer på Bakkelandets friskole

BAKKELANDETS 

PÅ DE SOCIALE MEDIER

Vi er vilde med at vise jer, hvad vi laver. Facebook er vores officielle kanal, som ansatte opdaterer. Er der noget, du gerne vil se mere til?

Giv os gerne et hint så sender vi nogen derhen...

FØLG OS:

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

GENVEJE

BAKKELANDETS FRISKOLE & BØRNEHUS - NIMDRUPVEJ 2 8740

 BRÆDSTRUP TLF: 75753888 MAIL: kontor@bakkelandets-friskole.dk

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle
  • YouTube - Hvid Circle