Bakkelandets Børnehave er normeret til 40 børn i alderen 3-6 år.

Bakkelandets Børnehave lægger sig op af den Grundtvig/Koldske begrebsverden med fokus på dialog, fortælling, nærvær, plads til forskellighed og ikke mindst et forpligtende fællesskab, hvor vi alle, store som små, har en værdi i dette fællesskab.  

 

Markmusene og Valnødderne både starter og afslutter dagen i fællesskab.

Mandag-onsdag fordyber valnødderne sig i projekter samt i dagligdagens gøremål på valnødden, som ligger i tæt tilknytningen til hovedhuset.

Valnødderne er ude det meste af tiden, når de opholder sig på Valnødden. Her sysles med alverdens projekter, høns, kyllinger, marsvin og kaniner der hver dag skal passes og plejes, urtehaver der skal luges og mange andre ting.

Hos Markmusene skabes kreative læringsrum, hvor kun fantasien sætter grænser. Hos markmusene vægtes et stort fokus på børnenes sproglige udvikling, både i form af fortællingen, dialogisk læsning, Hit-med lyden, rim-remser og ikke mindst sang og musik.  

 

I perioden august-december er begge spor samlet torsdag og fredag. Her lægges vægt på børnefællesskabet de stor spor imellem.

Ligeledes giver dette også mulighed for tilrettelæggelsen af mere aldersopdelte aktiviteter, som retter fokus på den enkelte børne/aldersgruppe.

I perioden januar-juli er begge spor ligeledes samlet torsdag og fredag. Her går alle kommende skolebørn i før-skolegruppen, som er et særlig tilrettelagt forløb, som skal lette overgangen fra børnehave livet til det nye liv som venter.

Bakkelandets Børnehave